Стало відомо, скільки прокурорів на Дніпропетровщині мають інвалідність

Після скандалу з прокурорами, які оформлювали фіктивну інвалідність, в Офісі генпрокурора розпочали службове розслідування щодо можливих зловживань. У відомстві підрахували скільки посадовців регіональних та обласних представництв мають статус особи з інвалідністю.

Про це йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

Зокрема, на Дніпропетровщині з 644 працівників лише 16 мають інвалідність, це 2,5% від загальної кількості. Це один із найменших показників.

Найвищий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у Черкаській та Хмельницькій областях.

На Черкащині 60 прокурорів мають статус людини з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості, яка складає 219 прокурорів.

Натомість у Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення.

Тепер буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як в межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження.

Варто зауважити, що не всі прокурори мають саме фейкову інвалідність, тому чекаємо результатів службового розслідування, аби встановити хто підробив документи та зловживав цим статусом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *