Цей рецепт дуже простий та не вимагає особливих кулінарних навичок, тому кожен зможе приготувати такий десерт вдома.
Інгредієнти:
- Гарбуз
- Банани 2 шт.
- Яйця 2 шт.
- Пшеничне борошно 1/2 склянки
- Борошно зеленої гречки 1/2 склянки
- Спеції на свій смак (кориця, коріандр)
- Розпушувач 1 ч.л
Приготування:
- Запечіть гарбуз 30 хв за 180°C;
- Дістаньте пюре з гарбуза, додайте банани, яйця та збийте блендером;
- В масу додайте просіяне борошно, розпушувач та спеції, змішайте та викладіть у форму. Запікайте за 180°C 40-45 хвилин.
Поради:
- Після того як кекс охолоне, можна нарізати його на порційні шматочки. Для додаткового аромату і солодкості, за бажанням, посипте верхівку цукровою пудрою або прикрасьте глазур’ю.
- Цей бананово-гарбузовий кекс може залишатися свіжим кілька днів, якщо зберігати його у герметичному упакованні за кімнатної температури. Якщо хочете, щоб кекс зберігався довше, обгорніть його у харчову плівку та помістіть у холодильник.
- Можете додати у тісто жменю подрібнених горіхів, родзинок або шоколадних крихт, щоб додати десерту нових смакових відтінків.