Рецепт дня: Бананово-гарбузовий кекс

Цей рецепт дуже простий та не вимагає особливих кулінарних навичок, тому кожен зможе приготувати такий десерт вдома.

Інгредієнти:

  • Гарбуз
  • Банани 2 шт.
  • Яйця 2 шт.
  • Пшеничне борошно 1/2 склянки
  • Борошно зеленої гречки 1/2 склянки
  • Спеції на свій смак (кориця, коріандр)
  • Розпушувач 1 ч.л

Приготування:

  1. Запечіть гарбуз 30 хв за 180°C;
  2. Дістаньте пюре з гарбуза, додайте банани, яйця та збийте блендером;
  3. В масу додайте просіяне борошно, розпушувач та спеції, змішайте та викладіть у форму. Запікайте за 180°C 40-45 хвилин.

Поради:

  •  Після того як кекс охолоне, можна нарізати його на порційні шматочки. Для додаткового аромату і солодкості, за бажанням, посипте верхівку цукровою пудрою або прикрасьте глазур’ю.
  • Цей бананово-гарбузовий кекс може залишатися свіжим кілька днів, якщо зберігати його у герметичному упакованні за кімнатної температури. Якщо хочете, щоб кекс зберігався довше, обгорніть його у харчову плівку та помістіть у холодильник.
  • Можете додати у тісто жменю подрібнених горіхів, родзинок або шоколадних крихт, щоб додати десерту нових смакових відтінків.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *