Рецепт дня: Гарбузовий крем-суп з грибами

Осінь — ідеальний час для приготування смачних страв із гарбуза. Один із рецептів, який втілює в собі всі аромати осені — це гарбузовий крем-суп з грибами.

Інгредієнти:

  • Гарбуз 1 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Подрібнений імбир 1 ст. л
  • Шавлія 2-3 листочки
  • Оливкова олія 2-3 ст. л
  • Місо паста 1 ст. л
  • Апельсиновий сік 1/2 шт.
  • Апельсинова цедра 1/2 шт.
  • Карі 1 ч. л
  • Сіль
  • Печериці (дрібно нарізані) 10-12 шт.
  • Панко 3 ст. л

Приготування: 

  1. Половинки гарбуза без кісточок покладіть у форму для запікання;
  2. Додайте часник, імбир і шавлія, потім полийте оливковою олією;
  3. Поставте в розігріту до 180°C духовку на 40-50 хвилин до м’якості гарбузів;
  4. Додайте в каструлю м’якуш гарбуза без шкірки, місо пасту, кокосове молоко, апельсиновий сік і цедру, карі та сіль;
  5. Збийте все у крем;
  6. Обсмажте гриби на сильному вогні з оливковою олією до рум’яності. Зменште вогонь, додайте панко та сіль. Смажте все близько 2 хвилин;
  7. Розлийте вершки по тарілках, посипте зверху цибулею. Натріть шкірку лайма та прикрасьте кінзою.

Поради: 

  •  Замість шавлії можна використати 1-2 гілочки розмарину.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *