Осінь — ідеальний час для приготування смачних страв із гарбуза. Один із рецептів, який втілює в собі всі аромати осені — це гарбузовий крем-суп з грибами.
Інгредієнти:
- Гарбуз 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Подрібнений імбир 1 ст. л
- Шавлія 2-3 листочки
- Оливкова олія 2-3 ст. л
- Місо паста 1 ст. л
- Апельсиновий сік 1/2 шт.
- Апельсинова цедра 1/2 шт.
- Карі 1 ч. л
- Сіль
- Печериці (дрібно нарізані) 10-12 шт.
- Панко 3 ст. л
Приготування:
- Половинки гарбуза без кісточок покладіть у форму для запікання;
- Додайте часник, імбир і шавлія, потім полийте оливковою олією;
- Поставте в розігріту до 180°C духовку на 40-50 хвилин до м’якості гарбузів;
- Додайте в каструлю м’якуш гарбуза без шкірки, місо пасту, кокосове молоко, апельсиновий сік і цедру, карі та сіль;
- Збийте все у крем;
- Обсмажте гриби на сильному вогні з оливковою олією до рум’яності. Зменште вогонь, додайте панко та сіль. Смажте все близько 2 хвилин;
- Розлийте вершки по тарілках, посипте зверху цибулею. Натріть шкірку лайма та прикрасьте кінзою.
Поради:
- Замість шавлії можна використати 1-2 гілочки розмарину.