Вологий та ніжний кекс здатен завоювати будь-який шлунок. Маючи базовий рецепт, можна додавати до нього різні горіхи, родзинки, фрукти та ягоди, щоб щоразу отримувати новий десерт.
Цей десерт виходить насиченим, з хрусткими горіхами та теплим ароматом спецій.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 225 г;
- молоко – 200 мл;
- рослинна олія – 200 мл;
- борошно – 300 г;
- розпушувач – 20 г;
- ванільний цукор – 5 г;
- подрібнені волоські горіхи – 1 ст.;
- терта морква – 2 ст.;
- кориця – 1 ч.л.
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180°C і змастіть форму маслом або олією. Збийте яйця з цукром до блідої та пишної маси. Влийте молоко та олію, продовжуйте збивати до однорідності.
2. Поступово додайте сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. Коли суміш стане однорідною, додайте горіхи, моркву та корицю. Обережно перемішайте лопаткою, щоб інгредієнти рівномірно змішалися.
3. Вилийте тісто у форму та випікайте 25-30 хвилин при 180°С. Дайте охолонути у формі протягом кількох хвилин, а потім діставайте. Коли десерт повністю охолоне, посипте верх цукровою пудрою або покрийте глазур’ю з вершкового сиру.