Рецепт дня: Смажені пиріжки з вишнею

У холодну осінню погоду хочеться зігрітися гарячим чаєм зі смачною випічкою. А що може бути краще, ніж пиріжки із соковитою ягодою. Пропонуємо вам зробити домашні пиріжки з вишнею для всієї родини. Мало хто відмовиться від повітряних здобних виробів із ягідною начинкою. Пиріжки за цим рецептом виходять пишними і довго не черствіють, а начинка не витікає.

Інгредієнти:

  • кефір – 150 мл;
  • цукор – 1 чайн. л. для тіста + 100 г для начинки;
  • вишня – 200 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – щіпка;
  • сода – щіпка;
  • крохмаль – 1 стол. л.;
  • соняшникова олія для смаження – 150 мл.

Приготування:

1. У великій мисці змішайте сухі інгредієнти – борошно, соду, сіль і ложку цукру. Вбийте яйце, влийте теплий кефір. Замісіть м’яке та однорідне тісто спочатку ложкою, а потім руками. Накрийте миску з тістом рушником і залиште на 15 хвилин.

2. Вишні промийте та очистіть від кісточок, перемішайте з крохмалем. Готове тісто розділіть на однакові шматочки і кожен тонко розкачайте. У центр кожного коржа викладіть кілька ягід і посипте цукром. Защипніть пиріжки та скріпіть краї.

3. На сковороді розігрійте соняшникову олію. Коли вона розжариться, викладіть вироби швом донизу. Смажте по 5-7 хвилин із кожного боку. Готові пиріжки з вишнею на пательні викладіть на паперові серветки, щоб увібрався зайвий жир.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *