Салат “Шуба” – традиційне зимове частування, яке багато господинь готують до Нового року. Варіацій цієї страви безліч, але ми пропонуємо вам найвишуканіший – “Шуба” з червоною рибою. Всупереч поширеній помилці, салат не залишить вас “без штанів”.
Інгредієнти:
- 500 г червоної риби
- 1 ст. л. морської солі (без гірки)
- 1 ч. л. цукру (без гірки)
- 20 мл горілки (1 ст. л., або коньяку)
- 500 г відвареної картоплі (5 шт.)
- 500 г відвареного буряка (3 шт.)
- 3 шт. авокадо
- 3 яйця
- 100 г солодкої цибулі (1/2 частина, за бажанням)
- 150-200 г домашнього майонезу
- зелена цибуля (для декору)
- 1 ст. л. лимонного фрешу
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1/4 ч. л. солі
Для того щоб салат “Шуба” з червоною рибою вийшов дійсно смачним, вам потрібно правильно замаринувати рибу. Для цього зріжте шкіру і видаліть кістки, обробіть філе горілкою, змішайте цукор з сіллю і натріть сумішшю рибу. Затягніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 12 годин, потім злийте воду з риби.
Далі приготуйте пасту з авокадо – дістаньте м’якоть, додайте олію, сіль, лимонний фреш. Пробийте занурювальним блендером.
Приготування:
- Візьміть форму діаметром 20-22 см, змастіть борти форми зсередини рослинною олією.
- Натріть картоплю, викладіть на дно форми, розрівняйте, викладіть зверху майонез.
- Наріжте рибу кубиком, викладіть поверх майонезу, розрівняйте.
- Наріжте авокадо кубиками, змішайте з пастою з авокадо і покладіть поверх риби.
- Наріжте цибулю, викладіть поверх авокадо.
- Натріть яйце, викладіть поверх цибулі, змастіть майонезом.
- Натріть буряк, викладіть поверх майонезу і знову змастіть майонезом.
- Поставте в холодильник на кілька годин.
- Прикрасьте салат нарізаною зеленою цибулею.
- Зніміть форму.