В осінній період щороку особливої популярності набирають страви з гарбуза. Мало хто не куштував суп із гарбуза або кашу у своєму дитинстві.
Не всі знають, що ще можна приготувати з гарбуза на вечерю, щоб це було ситно і поживно для всієї родини.
Страви з гарбуза на сковорідці виходять дуже смачними та зігріваючими – їх подають із запалу з жару, що чудово підійде в холодний вечір. Пропонуємо рецепт духмяного зарбуза з овочами.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- одна морква;
- одна цибуля;
- один болгарський перець;
- два помідори;
- зіра, італійські трави;
- сіль, перець, зелень за смаком;
- рослинна олія.
Приготування:
1. Гарбуз та решту овочів ріжемо на шматочки. У глибокому посуді розігріваємо олію та смажимо цибулю до прозорості. Далі всипаємо моркву та готуємо її кілька хвилин.
2. Після цього додаємо перець і гарбуз. Перемішуємо та тушкуємо до готовності. Останніми всипаємо помідори. Приправляємо страву до смаку та готуємо ще близько 5 хвилин.
Подавати тушкований гарбуз з овочами потрібно гарячим, посипавши зеленню.