Рецепт дня: Класичний рецепт глінтвейну

Глінтвейн – це класичний напій для свят та холодних зимових місяців. Його можна придбати на різдвяних ярмарках, у супермаркетах та закладах.

Ми поділилимось рецептом, згідно з яким можна приготувати власний глінтвейн вдома.

Також можна замінити вино на сік і додати трохи рому, джину або віскі із прянощами для додаткового смаку.

Інгредієнти:

  • червоне вино – 1 пляшка (750 мл)
  • цукор – 100 г;
  • мандарин клементин – 2 шт. (80 мл соку);
  • цедра – 1 ч.л.;
  • кардамон – 5 стручків;
  • кориця – 2 палички;
  • чорний перець – 5 горошин;
  • мускатний горіх – 0,5 ч.л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • аніс – 1 зірочка;
  • гвоздика – 4 шт.;
  • свіжий імбир – 2 скибочки по 1 см.

Приготування:

1. У великій каструлі змішайте цукор, сік мандаринів та всі спеції. Розмішайте, щоб цукор розчинився.

2. Щоб аромати розкрилися, поставте посудину на повільний вогонь і влийте 100 мл вина. Готуйте 10-15 хвилин, але не давайте рідині закипіти.

3. Потім влийте решту вина, збавивши вогонь. Продовжуйте прогрівати ще 10 хвилин, не доводячи до кипіння. Змініть з вогню, дістаньте спеції та розлийте напій по склянках.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *