Глінтвейн – це класичний напій для свят та холодних зимових місяців. Його можна придбати на різдвяних ярмарках, у супермаркетах та закладах.
Ми поділилимось рецептом, згідно з яким можна приготувати власний глінтвейн вдома.
Також можна замінити вино на сік і додати трохи рому, джину або віскі із прянощами для додаткового смаку.
Інгредієнти:
- червоне вино – 1 пляшка (750 мл)
- цукор – 100 г;
- мандарин клементин – 2 шт. (80 мл соку);
- цедра – 1 ч.л.;
- кардамон – 5 стручків;
- кориця – 2 палички;
- чорний перець – 5 горошин;
- мускатний горіх – 0,5 ч.л.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- аніс – 1 зірочка;
- гвоздика – 4 шт.;
- свіжий імбир – 2 скибочки по 1 см.
Приготування:
1. У великій каструлі змішайте цукор, сік мандаринів та всі спеції. Розмішайте, щоб цукор розчинився.
2. Щоб аромати розкрилися, поставте посудину на повільний вогонь і влийте 100 мл вина. Готуйте 10-15 хвилин, але не давайте рідині закипіти.
3. Потім влийте решту вина, збавивши вогонь. Продовжуйте прогрівати ще 10 хвилин, не доводячи до кипіння. Змініть з вогню, дістаньте спеції та розлийте напій по склянках.