Дуже апетитні сосиски в тісті легко готуються і швидко з’їдаються. Ця страва точно не залишиться на другий день. Тісто на сосиски в тісті можна приготувати самостійно, або використати покупне. Результат у будь-якому разі буде вдалим.
Ми розповімо, як приготувати найкращі сосиски в тісті – рецепт вам точно сподобається. Навіть у кулінарів-початківців випічка вийде з першого разу.
Інгредієнти:
- сосиски – 10 шт.;
- борошно – 400 г;
- вода – 250 мл;
- сухі дріжджі – 5 г;
- вершкове масло – 50 г;
- сіль – 0,5 чайн. л.;
- цукор – 1,5 стол. л.;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
1. Спочатку зробіть опару для тіста – змішайте теплу воду, цукор, 2 ложки борошна і дріжджі. Залиште на 15 хвилин у теплому місці. За цей час на поверхні суміші має з’явитися піна.
2. У опару, що підійшла, всипте борошно, додайте розтоплене вершкове масло і сіль. Замішуйте тісто руками приблизно 10 хвилин, поки воно не стане м’яким і однорідним. Потім накрийте рушником і залиште підніматися на 1 годину.
3. Готове тісто розділіть на 2 частини і розкачайте кожну в тонкий пласт. Наріжте смужками завширшки приблизно 5 см.
4. Обмотайте сосиски тістом по спіралі та викладіть на деко з пергаментом. Змастіть вироби збитим яйцем і залиште на 15 хвилин. Потім запікайте 20 хвилин за 200°.