Рецепт дня: Салат “Соняшник”

Ситний і апетитний салат “Соняшник” із чіпсами красиво виглядає на будь-якому святі. Його рецепт дуже гнучкий і допускає додавання будь-яких інгредієнтів, навіть ананасів або чорносливу. Однак класичний варіант містить курку, гриби та яйця. Інгредієнти викладаються шарами та змащуються майонезом, а перед самою подачею навколо салату викладають чіпси – “пелюстки” соняшника.

Ми розповімо, як приготувати салат “Соняшник” із чіпсами – рецепт, який вважається традиційним. Продукти можна прибирати і замінювати на свій розсуд.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 300 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • печериці – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 150 г;
  • маслини без кісточок – 100 г;
  • соняшникова олія – 1 стол. л.;
  • майонез – 200 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • чіпси для прикраси.

Приготування:

1. Перед приготуванням заздалегідь відваріть до готовності курку (30 хвилин) і яйця (10 хвилин), залиште остигати. Наріжте м’ясо дрібним кубиком, а на тертці натріть сир і яйця (білок і жовток окремо). Маслини наріжте вздовж половинками.

2. Гриби промийте та наріжте дрібними пластинами, цибулю – кубиком. Смажте гриби разом із цибулею на гарячій сковороді з олією приблизно 5 хвилин. Допускається приготування салату “Соняшник” із грибами маринованими замість смажених. Тоді цей крок можна пропустити.

3. Викладайте салат “Соняшник” шарами, змащеними майонезом:

  1. курка;
  2. смажені гриби з цибулею;
  3. натерті білки;
  4. сир;
  5. жовтки.

4. На останній шар викладіть половинки маслин, як імітацію соняшникового насіння. Готовий салат “Соняшник” із куркою залиште просочитися в холодильнику 2-3 години.

Просто перед подачею на стіл прикрасьте боки страви великими чіпсами. Не потрібно робити це заздалегідь, інакше чіпси розмокнуть.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *