Рецепт дня: “Гнізда” з фаршем

Котлети чи тефтелі найчастіше готують із фаршу господині. Коли потрібно нашвидкуруч – макарони по-флотськи. Власне, на цьому всі страви з фаршу й закінчуються – хоча їх насправді більше. Розповідаємо, що можна приготувати ще. Наприклад, “гнізда” зі спагетті з фаршем та ніжним соусом.

Зазвичай готують “гнізда” з фаршу в духовці, але можна запекти й на сковороді. На цю страву йде всього півгодини часу.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • сіль і чорний мелений перець;
  • спагетті – 1 уп.;
  • соняшникова олія;
  • 1 зубчик часнику;
  • твердий сир;
  • зелень.

Для соусу:

  • 180 г сметани;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 300 мл води (гарячої);
  • сіль;
  • базилік сушений (за бажанням).

Приготування:

1. Фарш змішати з подрібненою цибулею, додати яйце, сіль, перець, усе перемішати. Зробити фрикадельки розміром під макаронне “гніздо”.

2. Спагетті відварити у підсоленій воді до напівготовності. Злити воду. Накрутити на виделку, формуючи гнізда, та викласти на сковорідку з олією. Поверх покласти фрикадельки.

3. Для соусу змішати сметану, томат-пасту і воду, посолити, додати базилік (за бажанням), перемішати. Вилити на сковорідку, готувати під кришкою 20-25 хвилин.

4. Наприкінці готування поспати натертим сиром, рубаним часником і зеленню. Знову накрити кришкою на кілька хвилин – сир має розплавитися.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *