Картопляне пюре часто не з’їдається за один раз. Але після розігріву воно вже не таке смачне. Не поспішайте викидати залишки – трохи кулінарної магії, і їм можна надати друге життя. Ми підготували смачну ідею того, що приготувати з картопляного пюре. Процес готування картопляної запіканки не займе багато часу, адже головний інгредієнт готовий заздалегідь.
Інгредієнти:
- картопляне пюре – 1500 г;
- м’ясний фарш – 750 г;
- сметана – 1 стол. л.;
- сир – 200 г;
- цибуля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- соняшникова олія – 3 стол. л.;
- вершкове масло – 100 г;
- лавровий лист – 2 шт;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування:
1. У сковороді розігрійте олію. Викладіть фарш і обсмажуйте близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
2. Цибулю та моркву почистіть і дрібно наріжте, викладіть у сковороду з фаршем. Посоліть і поперчіть, додайте улюблені приправи (добре підходить мускатний горіх). Також покладіть у скороду 2 лаврові листки і готуйте все разом 10 хвилин під кришкою. Потім приберіть лаврушку.
3. Пюрешку підігрійте, додайте сметану, розм’якшене вершкове масло і половину тертого сиру.
4. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Викладіть половину картоплі, потім фарш, а потім решту пюре. Розрівняйте верх і посипте тертим сиром.
5. Запікайте в розігрітій до 180° духовці 25 хвилин.