Курка на Новий рік 2025 – це ситний і недорогий варіант святкової страви. Правильно приготоване куряче м’ясо виходить соковитим і апетитним, із хрусткою скоринкою. Така страва стане головною на святковому столі.
Ми розповіли, як готується вишукана курка у шампанському, яка підкорить усіх гостей.
Інгредієнти:
- куряче філе – 500 г;
- шампанське – 120 мл;
- гриби – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- вершки 20% – 150 мл;
- соняшникова олія – 2 чайн. л.;
- вершкове масло – 2 стол. л.;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування:
1. Розріжте філе вздовж на тонкі широкі шматки. Гриби наріжте пластинками, цибулю – дрібним кубиком.
2. Посипте курку сіллю й улюбленими спеціями та обсмажте на соняшниковій олії по 3-5 хвилин з кожного боку.
3. У тій самій сковороді розтопіть вершкове масло, викладіть цибулю і гриби. Смажте 5 хвилин. Потім влийте шампанське, посоліть і поперчіть і готуйте на середньому вогні 10 хвилин без кришки.
4. Влийте в сковороду вершки та готуйте ще 3 хвилини. Викладіть м’ясо в соус і тушкуйте під кришкою 15 хвилин на маленькому вогні.