Ніжні і хрусткі пісочні кільця з арахісом – знайомі багатьом українцям ласощі. У нашому дитинстві таке печиво продавалося на кожному кроці, але зараз воно рідко є в наявності в магазинах. Це печиво зовсім неважко приготувати вдома. Зберігайте простий рецепт пісочного тіста з горіхами.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 320 г;
- вершкове масло або маргарин – 200 г;
- цукор – 120 г;
- яйця – 2 шт.;
- розпушувач для тіста – 1 чайн.л.;
- ванільний цукор – 1 чайн.л.;
- щіпка солі;
- арахіс – 70 г.
Приготування:
1. Масло заздалегідь вийняти з холодильника на пару годин, щоб воно стало м’яким. Якщо на це немає часу, можна розм’якшити масло в мікрохвильовці за кілька секунд.
2. Наріжте м’яке масло кубиками, змішайте зі звичайним і ванільним цукром, щіпкою солі і одним яйцем. Друге яйце знадобиться для змазування печива.
3. Борошно просіяти кілька разів і всипати в тісто. Перемішувати тісто на мінімальному обороті міксера приблизно 15 секунд. Вийде пісочна крихта.
4. Замісити крихту в однорідне тісто. Не потрібно місити довго, інакше тісто затвердіє. Як тільки тісто стане однорідним – загорніть його в плівку і залиште в холодильнику 30 хвилин.
5. Арахіс підсмажити на сухій сковороді, якщо він не смажений. Потім подрібнити горіхи. Зробити це можна так: викладіть горіхи в пакет і кілька разів проведіть по пакету качалкою.
6. Присипте стіл борошном, щоб тісто не прилипло. Пісочне тісто тонко розкачайте і виріжте кільця. Зручно робити це за допомогою склянки і пробки від пляшки. Змастити кільця збитим яйцем і посипати горіхами. Викласти на деко з папером для випічки.
7. Поставити пісочні кільця в розігріту до 180° духовку. Випікайте печиво приблизно 20-15 хвилин. Кільця повинні бути не рум’яними, а блідими. Не перетримайте їх, інакше пісочне тісто стане твердим.