Рецепт дня: Тушонка куряча

Домашня тушонка – це дуже смачна заготівля, яку можна їсти як самостійну страву або додавати її в супи та гарніри. Сьогодні розглянемо, як приготувати тушонку з курятини.

Яке м’ясо купувати для тушонки з курки – гомілки або стегна. Водночас грудку варто уникати, оскільки вона буде занадто сухою після тривалого тушкування.

Цей базовий рецепт можна сприймати як пробний, щоб зрозуміти, що вам подобається. На основі цієї маленької порції ви можете регулювати спеції та інгредієнти на свій смак.

Інгредієнти:

  • кілограм курятини (філе, стегна, гомілки);
  • дві цибулини;
  • дві моркви;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • сіль за смаком;
  • олія рослинна.
Приготування:

1. Курятину нарізаємо на шматочки й обсмажуємо до золотистої скоринки.

2. Крупно нарізаємо цибулю та моркву. Додаємо до м’яса та тушкуємо до м’якості. Всипаємо спеції та заливаємо водою, щоб вона покрила інгредієнти.

3. Готуємо під закритою кришкою на повільному вогні близько 1,5-2 годин або до готовності. Розливаємо по банках і закатуємо.

Скільки тушонки виходить з 1 кг м’яса? Близько 500-600 грамів. Можна орієнтуватися на цю кількість, щоб розрахувати потребу в банках.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *