Рибні котлети – це чудовий варіант, чим можна замінити м’ясо і урізноманітнити своє меню. Їх можна смажити на пательні та запікати.
Інгредієнти:
- 500 грамів хека без шкіри та кісток;
- одна цибулина;
- одне яйце;
- два зубчики часнику;
- панірувальні сухарі;
- сіль і перець;
- дві столові ложки майонезу.
Приготування:
1. Цибулю та часник потрібно очистити й подрібнити. Перебийте в блендері рибу, цибулю, часник і майонез – має вийти однорідна маса.
2. Додаємо спеції, а потім яйце і паніровку. Вимішуємо до однорідності та формуємо котлети.
3. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Викладаємо на деко котлети і злегка змащуємо їх олією. Випікаємо близько півгодини до рум’яної скоринки.
Що додати в рибний фарш, щоб він не розвалювався
Існує безліч помилок, через які котлети можуть не вийти. Так, дехто сумнівається, чи потрібне в рибні котлети яйце. Під час смаження чи запікання воно міцно зафіксує фарш.
Під час приготування не поспішайте занадто рано перевертати. Якщо на поверхні не буде щільної скоринки, то фарш може розвалитися. Ще однією причиною втрати форми може стати брак олії. У цьому разі котлети прилипнуть і це ускладнить взаємодію з ними.
Щоб фарш не був водянистим, варто обсмажувати цибулю перед додаванням у нього. Сирий овоч виділятиме сік, чого не скажеш про обсмажений. Якщо для фаршу ви використовували заморожену рибу, то обов’язково віджимайте зайву рідину.
Якщо ваш фарш уже рідкий, то з цим допоможе впоратися манка, панірування або трохи черствого хліба – вони вберуть зайве.
Як зробити котлети з минтая соковитими – просто додайте в них моркву, цибулю, молоко, сметану або вершки, а також трохи соди для розм’якшення.