Рецепт дня Салат зі шпинатом

Шпинат – один з найкорисніших серед листових овочів. Його просто готувати, і він прекрасний практично в будь-яких поєднаннях, а ще – дуже низькокалорійний. Спробуйте приготувати цей рецепт салату зі шпинатом, яблуками та сиром фета – ви закохаєтеся в цю зелень.

Легкий салат можна приготувати в якості перекусу – він хоч і низькокалорійний, але добре насичує. І на смак – зовсім не дієтичний.

Інгредієнти:

  • шпинат – 300 г;
  • яблука – 2 шт.;
  • цибуля червона – 1/2 шт.;
  • горіхи – 50 г;
  • фета – 100-150 г;
  • олія – 80 мл;
  • лимонний сік – за смаком;
  • гірчиця діжонська – 1 ст. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • мед – 1 ст. л.
Приготування:

1. Виріжте у яблук серцевину, наріжте фрукти тонкими скибочками і збризніть лимонним соком.

2. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Змішайте шпинат, яблука, цибулю, горіхи, покришіть 1/2 частину сиру.

3. Приготуйте заправку: змішайте олію, лимонний сік, гірчицю, подрібнений часник, сіль, перець і мед.

4. Полийте салат заправкою, перемішайте і посипте сиром, що залишився.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *