Какао усі люблять ще з дитинства за його витончений смак. Як виявилось, такий напій має багато користі для організму, якщо не додавати в нього один інгредієнт.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку ендокринолога Олесі Підмурняк.
Чим корисний напій
За словами експерта, какао особливо корисно вживати без зайвого цукру.
Також напій має такі переваги для здоров’я:
- покращує роботу серця та судин – містить флавоноїди, які сприяють зміцненню судин, знижують артеріальний тиск і покращують кровообіг
 - покращує настрій – стимулює вироблення серотоніну та дофаміну
 - антиоксидантна дія – поліфеноли, що містяться у какао, захищають клітини від окислювального стресу та уповільнюють процеси старіння
 - покращує роботу мозку – флавоноїди покращують кровообіг у мозку, що позитивно впливає на пам’ять, концентрацію та когнітивні функції
 - сприяє нормалізації рівня цукру – натуральне какао допомагає покращити чутливість до інсуліну та знижує ризик розвитку діабету II типу
 
У 100 г какао міститься:
- 24 г білка
 - 15 г жиру
 - 10 г вуглеводів
 - 35 г харчових волокон
 - 2 г цукрів
 
При яких захворюваннях не можна пити какао
Захворювання, за яких пити какао протипоказано:
- ожиріння
 - цукровий діабет
 - панкреатит
 - гастрит
 
Важливо знати, що проблеми зі шлунком можуть помітно загостритися, якщо пити какао великими порціями і часто. Цей напій не слід також пити тим, хто має непереносимість до кофеїну.
Як вибрати какао-порошок
В магазині можна знайти різноманітні види какао. Необхідно знати, існує два види какао:
- какао-порошок, який потрібно варити
 - какао-порошок, в який можна просто додати води або молока і напій готовий до вживання
 
Огляньте упаковку, вивчіть склад, жирність має бути менше 10%. В ароматах какао не допускається наявність сторонніх запахів, а в текстурі грудочкою.