Тонкі млинці на молоці для багатьох є ідеальним сніданком. А якщо ще загорнути всередину апетитну начинку, то для щастя більше нічого не потрібно. І хоча будь-які млинці смачні, у дорослому віці нам часто хочеться відчути смак тих самих бабусиних виробів, яким не було рівних.
Пропонуємо вам приготувати ідеальні млинці на молоці за ГОСТом 1960 року. Процес їхнього приготування описаний у старій куховарській книзі й був доступний будь-якому радянському громадянину. Старовинний рецепт тонких млинців не вимагає ніяких складних інгредієнтів, а результат перевершує очікування.
Інгредієнти для млинців на воді та молоці:
- яйце невелике – 1 шт.;
- молоко – 100 г;
- вода – 100 г;
- борошно – 120 г;
- сіль – дрібка;
- цукор – 2 чайн. л.;
- вершкове масло – 10 г;
- соняшникова олія – 1 стол. л.
Для сирної начинки:
- сир – 100 г;
- сметана – 20 г;
- цукор – 1,5 стол. л.;
- яйце – 0,5 шт.
Приготування:
Якщо потрібно більше виробів, то пропорційно збільште кількість усіх інгредієнтів.
Перед тим, як приготувати млинці, заздалегідь дістаньте молоко та масло з холодильника. Якщо всі інгредієнти будуть кімнатної температури, то вироби не порвуться.
1. Яйце збийте з цукром, дрібкою солі та невеликою кількістю суміші молока з водою.
2. Додайте борошно, постійно збиваючи тісто на млинці, щоб не було грудочок. Потім вмішайте решту рідини.
3. Додайте соняшникову олію і розтоплене вершкове масло. За можливості дайте тісту трохи настоятися.
4. Для начинки куховарська книга рекомендує збити сир, сметану, цукор і яйце в м’ясорубці. У наш час можна скористатися блендером.
5. Трохи тіста для млинців вилийте на гарячу пательню і рівномірно розподіліть. Обсмажте з одного боку, переверніть. На обсмажену частину млинця з краю викладіть начинку і загорніть у рулет. Після цього вироби готові, але вони стануть ще смачнішими, якщо вже начинені млинці обсмажити на сковорідці зі шматочком масла або запекти в духовці.