Багато українців люблять котлети по-київськи, але їх доволі важко готувати – по-перше, тому що на це йде багато часу, по-друге, тому що саме формування котлет і панірування вимагають вправності. Ми розкажемо, як зробити дуже смачні котлети по київськи в духовці всього за 1 годину.
Інгредієнти:
- куряче філе – 2 шт;
- крем-сир – 0.5 пачки;
- помідор – 1 шт;
- сир “Моцарелла” – 200 гр;
- сухарі Панко;
- рослинна олія і вершкове масло – для змащування сковороди;
- зелена цибуля – 2 пера;
- часник;
- сіль, перець, паприка;
- яйця – 1 шт;
- борошно.
Приготування:
1. Філе промити, розділити вздовж на 6 слайсів. Накрити кожен шматочок плівкою і відбити молотком. Посипати сіллю та перцем.
2. Зробити начинку – сир “Моцарелла” натерти на тертці, змішати в ємності з крем-сиром “Філадельфія”. Додати нарізану зелену цибулю і тертий часник.
3. Із начинки скачати кульки, викласти на кожен шматочок філе. Поруч покласти шматочок свіжого помідора. Згорнути філе в рулет, обгорнути харчовою плівкою і покласти в морозилку.
На цьому етапі у вас має вийти 6 курячих рулетів із начинкою, обгорнутих плівкою.
4. Коли рулети охолонуть і будуть добре тримати форму, дістати їх із морозилки.
5. Розігріти на сковорідці олію і вершкове масло. Зробити кляр – яйце, сіль і паприка.
6. З курячого рулету зняти плівку, обгорнути кожен рулет спершу в борошно, потім у кляр, потім знову в борошно, у кляр, і тільки потім у сухарі Панко.
7. Обсмажити котлети по київськи з філе на пательні з двох боків до утворення скоринки. Викласти їх у форму для запікання, вистелену пергаментом, запікати в духовці 20 хвилин за 180 градусів.