Рецепт дня: Ніжний тертий пиріг

Тертий пиріг із варенням у духовці вже давно став класичним десертом нашої кухні, який знайомий практично кожному. Ця випічка виходить хрусткою, ароматною і ніжною. Змінюючи щоразу варення або джем, додаючи горіхи та сухофрукти, можна отримувати різні десерти.

Сьогодні розглянемо рецепт, вартий того, щоб його спробувати.:

Інгредієнти:
  • 200 г маргарину або вершкового масла;
  • два яйця;
  • один ст. цукру;
  • два ст. борошна;
  • одна ч.л. розпушувача;
  • густе варення на вибір.

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. В окремій мисці змішуємо м’яке масло, яйця та цукор до однорідності.

2. Частинами додаємо борошно і розпушувач поки не отримаємо кульку тіста. Ділимо її навпіл і одну частину прибираємо в морозилку.

3. Половину тіста викладаємо на деко, формуючи прямокутник. Розподіляємо варення і зверху натираємо підморожене тісто на тертку.

4. Випікаємо до рум’яного кольору. На це піде близько 30 хвилин, залежно від вашої духовки та розташування дека в ній.

Пирогу даємо охолонути і потім нарізаємо на порційні квадратики.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *