Тертий пиріг із варенням у духовці вже давно став класичним десертом нашої кухні, який знайомий практично кожному. Ця випічка виходить хрусткою, ароматною і ніжною. Змінюючи щоразу варення або джем, додаючи горіхи та сухофрукти, можна отримувати різні десерти.
Сьогодні розглянемо рецепт, вартий того, щоб його спробувати.:
- 200 г маргарину або вершкового масла;
- два яйця;
- один ст. цукру;
- два ст. борошна;
- одна ч.л. розпушувача;
- густе варення на вибір.
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. В окремій мисці змішуємо м’яке масло, яйця та цукор до однорідності.
2. Частинами додаємо борошно і розпушувач поки не отримаємо кульку тіста. Ділимо її навпіл і одну частину прибираємо в морозилку.
3. Половину тіста викладаємо на деко, формуючи прямокутник. Розподіляємо варення і зверху натираємо підморожене тісто на тертку.
4. Випікаємо до рум’яного кольору. На це піде близько 30 хвилин, залежно від вашої духовки та розташування дека в ній.
Пирогу даємо охолонути і потім нарізаємо на порційні квадратики.