Салат – незамінна страва на святковому столі, також ним можна урізноманітнити сімейну вечерю. Однак якщо традиційні салати не приваблюють, можна приготувати ресторанні салати в домашніх умовах.
Кулінар Сергій Джуренко радить дуже простий салат, на приготування якого вдома піде 15 хвилин.
Інгредієнти:
- 150 г буженини;
- по одному свіжому огірку і моркві;
- 3 ст. л. консервованої кукурудзи;
- 8 перепелиних яєць
- 2 мариновані огіркі.
Для заправки взяти майонез або йогурт, діжонську гірчицю, цукор, сіль і перець.
Приготування:
1. Зварити моркву і яйця круто.
2. Буженину, огірок і варену моркву порізати соломкою і з’єднати з консервованою кукурудзою.
3. Потім навпіл порізати яйця, дрібно нарізати огірки і додати до решти інгредієнтів. Після цього салат посолити і поперчити.
Для заправки: змішати в мисці 2 ст.л. йогурту або майонезу, додати чайну ложку діжонської гірчиці і пів чайної ложки цукру, поперчити і перемішати. Заправити блюдо і поставити ненадовго в хлодильник.