Кабачок – корисний, низькокалорійний і гіпоалергенний овоч. Його просто готувати, і він прекрасний практично в будь-яких поєднаннях, а не тільки смажений у клярі або оладках. Розповідаємо, як приготувати з кабачків ніжні та поживні котлети.
М’які та повітряні виходять котлети з кабачків і фаршу.
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт;
- куряча грудка – 500 г;
- сіль – 1 ч. л.;
- яйця – 2 шт;
- картопляний крохмаль – 3-4 ст. л.;
- чорний мелений перець – за смаком;
- олія – 3 ст. л.
Приготування:
1. Натріть кабачок на середній тертці, посоліть, перемішайте, залиште на 5 хвилин. Відіжміть сік.
2. Перекрутіть на фарш курячу грудку, збийте яйця.
3. Змішайте кабачки, фарш, яйця, крохмаль, поперчіть. Сформуйте невеликі котлети й обсмажте їх на розігрітій олії на середньому вогні – спочатку до рум’яності з одного боку, потім переверніть, накрийте кришкою й смажте ще кілька хвилин.