Рецепт дня: Хрустке печиво без тіста

Горіхове печиво на білках – це елементарний варіант, як побалувати себе солоденьким, при цьому не витративши купу грошей і часу. Даний рецепт підходить господиням, які хочуть повітряних ласощів без “метушні” на кухні.

Інгредієнти:

  • 70 гр білка (від 2-х великих яєць);
  • 180-200 гр цукру;
  • 210 гр горіхів.

Для того щоб печиво вийшло саме таким, як в рецепті, важливо дотриматися правил – почистити горіхи, дістати заздалегідь яйця, щоб білки були кімнатної температури, і не замінювати цукор цукровою пудрою.

Приготування:

1. Подрібніть горіхи в дрібну крихту. Якщо використовуєте мигдаль, то попередньо його потрібно залити окропом, залишити відмокати, а потім почистити і просушити в духовці при 50 градусах, і тільки потім подрібнювати.

2. Збийте білки до появи легкої піни на третій швидкості блендера, а потім на п’ятій до пишності.

3. Не припиняючи збивати, додавайте цукор дрібними порціями, домагаючись гострих піків білків. Висипте в цю ж ємність горіхи, акуратно перемішайте.

4. Нанесіть по периметру дека 4 краплі білкової маси, на неї приклейте пергамент, змащений олією.

5. Перемістіть білково-горіхову масу в кондитерський мішок і видавіть печиво на деко. Відстань між печивом має бути мінімум 2-3 см. Випікайте 20-25 хвилин при 180 градусах.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *