Рецепт дня: Картопля в мундирі з хрусткою скоринкою

Картопля в мундирі – це простий і смачний гарнір, який можна їсти як самостійну страву або в доповненні з якимось білком.

Однак варіння овочів може займати досить багато часу і при цьому частина смаків витягується водою. Набагато кращою виходить картопля в мундирі в духовці, от тільки не у всіх є ця піч.

Тому можна спробувати зробити картоплю в мундирі в мікрохвильовці.

Картопля в мундирі в духовці потребує на 75% більше часу, ніж при приготуванні цієї страви в мікрохвильовці. Ще один безсумнівний плюс – це текстура цього овоча всередині при такому типі готування. Вона пухнастіша і ніжніша, за рахунок пропарювання.

Варто враховувати, що в мікрохвильовці з потужністю 1000 Вт готування триватиме близько 10 хвилин, але якщо вона менш або більш потужна, то час може змінитися. Також на це вплине розмір овоча і те, старий він чи молодий.

Інгредієнти:

  • картопля 3 шт;
  • оливкова олія 2 ст.л.;
  • сіль;
  • натертий чеддер 50 г;
  • сметана 60 г;
  • вершкове масло 2 ст.л.;
  • зелена цибуля.

Приготування:

1.Овочі ретельно вимиваємо та протикаємо їх виделкою з усіх боків. Далі поміщаємо їх на тарілку і готуємо в мікрохвильовці 8-12 хвилин.

2. Якщо хочеться, щоб картопля мала хрустку скоринку, то її потрібно змастити оливковою олією і підрум’янити в аерогрилі або духовці – іншого способу немає.

3. Далі гарячі овочі розрізаємо навпіл і викладаємо зверху на внутрішню частину вершкове масло, сир, сметану або зелену цибулю – на ваш вибір. Потім приправляємо спеціями за смаком.

Зберігається така картопля в холодильнику до трьох днів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *