Рецепт дня: Пісний плов з грибами

В Україні розпочався Великий піст, протягом якого не можна їсти м’ясо, молочні продукти та яйця. Але це не означає, що про апетитні страви можна забути до Великодня. Харчування в піст може бути не менш смачним і ситним, ніж у звичайні дні – салати, супи, макарони, каші, пиріжки та вареники чудово смакують без м’яса.

Ми пропонуємо приготувати дуже смачний пісний плов з грибами, який обов’язково стане вашим улюбленим. Ви здивуєтеся, як швидко і без зусиль він готується. А результат перевершить очікування – всі рідні попросять добавки.

Інгредієнти:

  • рис довгозерний – 180 г;
  • печериці – 6 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 1 стол. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • приправа каррі за смаком;
  • спеції, зелень за смаком.
Приготування:

1. Рис промийте кілька разів під проточною водою.

2. Почистіть овочі. Моркву натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте, гриби поріжте пластинками, часник пропустіть через прес.

3. На пательні з розігрітою олією підсмажте все разом 5-7 хвилин, приправивши суміш спецією карі.

4. У пательню всипте рис і перемішуйте, доки він не пожовтіє і не вбере спеції.

5. Додайте лаврові листи та влийте 400 мл води. Накрийте кришкою і готуйте страву на маленькому вогні, поки не випарується вся рідина. Потім вимкніть вогонь, загорніть сковорідку з пловом на 15 хвилин у рушник і подавайте до столу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *