Дивовижна страва – лагман. Якщо по-простому, то це – локшина з м’ясною підливою та овочами. Але варто додати більше бульйону – і у вас вже наваристий супчик, з м’ясом і локшиною. Ароматний, ситний і дуже смачний. Ми розповімо, як приготувати класичний лагман з яловичиною.
Лагман – це страва родом із Середньої Азії. За класичним рецептом лагман готується з домашньої локшини, м’яса – в основному це баранина або яловичина, і овочів. До речі, домашня локшина, витягнута вручну – головна особливість лагмана. Але якщо її немає часу готувати, то чудово підійде спагеті з твердих сортів пшениці. З овочів у лагман додають помідори, моркву, цибулю, болгарський перець, є варіанти зі стручковою квасолею, зеленою редькою, гарбузом.
Інгредієнти:
- Яловичина – 700 г
- Локшина – 400 г
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Олія – 3 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп, петрушка, кінза – кілька гілочок
1. Наріжте цибулю, моркву і перець соломкою. Обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору, додайте моркву і перець, готуйте до м’якості.
2. М’ясо наріжте кубиками товщиною 2 см, додайте до овочів, обсмажте до скоринки.
3. Додайте помідори, воду, посоліть, поперчіть і готуйте 20 хвилин під кришкою.
4. Додайте нарізану дрібними кубиками картоплю. Коли вона буде готова, покладіть лавровий лист і зелень.
5. Відваріть локшину, розкладіть по тарілках. Додайте м’ясо з овочами, кількість бульйону – за бажанням.