Грибна галявина – салат, який заслужено стане прикрасою будь-якого святкового столу. Його незвичайний смак змусить гостей змести страву зі столу.
Також можна зробити більш розкішний салат грибна галявина – рецепт у цьому разі потребуватиме більше праці та зусиль, але винагородить вас своїми смаковими якостями.
Інгредієнти:
- шинка – 500 грамів;
- мариновані опеньки або лисички – 350 грамів;
- сир – 350 грамів;
- картопля – 350 грамів;
- морква – 300 грамів;
- яйця – 6 штук;
- мариновані або солоні огірки – 3-4 штуки;
- червона цибуля – 100-150 грамів;
- кріп – невеликий пучок;
- зелена цибуля – пучок;
- майонез;
- спеції.
1. Для того, щоб замаринувати цибулю, додатково знадобляться яблучний оцет (2 столові ложки), вода (100 мілілітрів), цукор (1 столова ложка) і сіль (за смаком).
2. Для початку дрібно нарізаємо цибулю і заливаємо її зазначеним маринадом.
3. Відварюємо до готовності овочі та яйця. Потім потрібно підготувати продукти. Шинку й огірки потрібно нарізати, а моркву, яйця, картоплю та сир – натерти на тертці. Зелень ріжемо як зазвичай.
4. В ідеалі, щоб зібрати цей салат знадобиться роз’ємне кільце (можна взяти від форми для випічки). Його боки потрібно прикрити харчовою плівкою, щоб салат не прилипав. Далі викладаємо все шарами і промащуємо майонезом у такому порядку: картопля, курка, маринована цибуля, морква, огірки та яйця. Добре все приминаємо і вирівнюємо, щоб отримати пласку поверхню. Далі весь верх салату посипаємо кропом. У центр викладаємо гриби, а по краю “галявини” – зелену цибулю. Бажано після цього дати йому пару годин просочитися, а потім можна витягувати з форми.