Кускус – це смачна пшенична крупа, яку часто обирають за швидкість приготування. Крім того, вона є чудовим гарніром, якщо потрібно скинути кілька зайвих кілограмів.
Зазвичай кускус заливають гарячою водою, доводять до кипіння та прибирають з вогню. Далі закривають кришку і дають йому пропаритися протягом п’яти хвилин. Після цього його подають як гарнір або ж додають до складу салатів.
Цей рецепт розрахований на чотирьох осіб. Час приготування займе всього п’ять хвилин.
Інгредієнти:
- дві чашки курячого бульйону або води;
- одну ст.л. оливкової олії;
- половину ч.л. морської солі;
- півтори чашки кускусу.
Тепер перейдемо до того, як правильно варити кускус.
1. У середній каструлі змішайте бульйон, олію та сіль. Поставте ємність на сильний вогонь. Коли рідина закипить, вимкніть вогонь, всипте кускус і перемішайте до однорідної маси. Потім накрийте каструлю кришкою.
2. Дайте кускусу постояти п’ять хвилин, зніміть кришку і розпушіть його виделкою. Після цього можна подавати.