Кекс у кухлі в мікрохвильовці – це простий десерт на одну порцію, приготування якого займає лічені хвилини. Можна побалувати себе швидкими шоколадними ласощами як перекус.
Рецепт досить гнучкий – ви можете експериментувати з різними добавками, отримуючи щоразу різний десерт.
Інгредієнти:
- чотири ст. л. борошна;
- чотири ст. л. цукрової пудри;
- дві ст. л. какао-порошку;
- одне яйце;
- три ст. л. молока;
- три ст. л. олії рослинної;
- пару крапель ванільної/апельсинової/м’ятної есенції;
- дві ст. л. шоколадної стружки, горіхів або родзинок.
1. Щоб зробити кекс у мікрохвильовці, візьміть найбільший кухоль, який у вас є. Це важливо, оскільки так ви вбережете себе від того, що під час приготування тісто буде виливатися через краї та забруднить вашу техніку всередині.
2. Всипте в посудину борошно, пудру, какао і перемішайте. Вбийте туди яйце і добре збийте виделкою. Влийте молоко, олію та ароматичну есенцію на вибір.
3. Продовжуйте збивати тісто, поки воно не стане гладким і однорідним. Останнім додайте начинку – сухофрукти, горіхи або шоколадну стружку. Перемішайте, щоб вона розподілилася по майбутньому десерту.
4. Поставте кухоль у центр мікрохвильової печі та готуйте на високій потужності протягом півтори-двох хвилин. Ласощі мають піднятися і стати щільними на дотик.
Також можна приготувати кекс у мікрохвильовці без молока. Для цього замініть його такою ж кількістю води.