Рецепт дня: Чудовий м’ясний соус болоньєзе

Ситний і неймовірно смачний болоньєзе – найпопулярніший у світі соус для пасти. Так само добре він поєднується і з картопляним пюре, і будь-якою крупою. Таким складним італійським словом називають суміш фаршу і томатної підливи. Після тушкування м’ясо стає ароматним і ніжним.

Якщо ви готуєте “лінивий” болоньєзе, рецепт простий до смішного: достатньо лише посмажити фарш, залити готовим томатним соусом і тушкувати 30 хвилин. Але якщо трохи постаратися і приготувати страву самостійно, то зусилля будуть винагороджені. Гарантуємо, що це буде найсмачніший соус у вашому житті.

Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 500 г;
  • свинячий фарш – 500 г;
  • томатний сік – 400 г;
  • томатна паста – 3 стол. л.;
  • помідори – 400 г;
  • яловичий бульйон – 200 мл;
  • вино – 150 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • селера – 2 стебла;
  • часник – 3 зубч.;
  • олія – 3 стол. л.;
  • вершки 30% – 4 стол. л.;
  • сухий чебрець – 2 стол. л.;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • паста (макарони) – 450 г;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • базилік і пармезан для подачі.
Приготування:

1. Готувати страву можна на плиті або в духовці. Почистіть і подрібніть овочі. На сковороді з розігрітою олією 5 хвилин смажте цибулю, моркву та селеру.

2. Окремо обсмажте суміш яловичого та свинячого фаршу. Якщо м’ясо злиплося у велику грудку, то розбийте його на дрібні шматочки лопаткою. Коли фарш обсмажиться з усіх боків, додайте подрібнений часник і томатну пасту.

3. Готуйте ще кілька хвилин, а потім влийте яловичий бульйон, томатний сік і дрібно нарізані свіжі помідори. Помішуйте, поки страва не закипить.

4. У киплячу суміш всипте обсмажені овочі, сухі спеції, ларовий лист і вино. Далі соус повільно тушкують протягом години. Якщо готувати болоньєзе в духовці – тоді смак буде справді насиченим і розкішним. Виставляйте температуру 160°. Ємність рекомендується накрити кришкою або фольгою, щоб соус не википів.

5. Через 60 хвилин тушкування додайте в соус вершки – це і є той самий секретний інгредієнт. Накрийте страву кришкою і готуйте ще 60 хвилин на мінімальному вогні. Важливо періодично перевіряти, що болоньєзе не википіло та не пригоріло.

6. Коли болоньєзе буде готовий, зваріть пасту в підсоленій воді. Заправте пасту соусом і подавайте з натертим пармезаном та листям свіжого базиліку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *