Рецепт дня: Іспанський суп гаспачо

Гаспачо – це традиційний іспанський холодний суп, який прийнято їсти тільки в охолодженому вигляді. Вважається, що така перша страва – шикарна альтернатива окрошці і борщу, до того ж, рецепт гаспачо простий і зрозумілий, а значить приготувати його вийде навіть у починаючої господині.

По-перше, гаспачо Клопотенко радить готувати тільки з якісних, стиглих, великих і соковитих томатів. Від них залежить смак всього блюда. Найбільш оптимальний варіант – свої, домашні з грядки, але якщо їх немає, то вибирайте великі рожеві і з хвостиками (відсутність хвостика – удар по смаку). Перець можна купити будь-якого кольору, не обов’язково червоного.

Існує правило, що всі інгредієнти на гаспачо перебиваються в блендері, але якщо ви хочете, щоб деякі овочі хрустіли на зубах – наріжте їх ножем. Сам шеф-кухар вважає за краще перший варіант, ви можете зробити по-своєму. Якщо хочете додати пікантності страві – крім м’яти і петрушки покладіть кілька гілочок кінзи.

ВАЖЛИВО: цю страву їдять тільки в охолодженому вигляді, так суп “віддає” саме той смак, якого ми добиваємося під час готування.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 шт;
  • солодкий перець – 1 шт;
  • часник – 3 зубчики;
  • петрушка – 2 гілочки;
  • перець чилі – половинка;
  • м’ята – 2-3 гілочки;
  • оливкова олія – 2-3 ст. л;
  • бальзамічний оцет – 2 ст. л;
  • багет – 3-4 скибочки;
  • сіль і перець.
Приготування:

1. Спочатку вам потрібно вимити томати і на кожному зробити надрізи у формі хрестика. Закип’ятити воду і опустити в неї помідори на 1-2 хвилини. Потім дістати їх, занурити на кілька хвилин у холодну воду, далі зняти шкірку, нарізати довільними шматочками. Так само вчинити з перцем, вимити м’яту і петрушку.

2. Перекласти томати, перець і зелень в блендер, додати часник і чилі, подрібнити все до стану пюре. Поперчити, посолити, влити оливкову олію і ще раз збити.

3. Приберіть масу в холодильник, коли вона охолоне, налийте в тарілку трохи бальзамічного оцту, а зверху – суп гаспачо.

4. Обсмажте скибочки багета на сковороді до золотистої скоринки і викладіть по одному на кожну тарілку порційно. Вуаля – справжній іспанський холодний суп готовий.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *