З приходом тепла і літа українці починають активно проводити час на природі. Приготування їжі просто неба – це особливе задоволення. Сьогодні розглянемо, як зробити курячі крильця барбекю на мангалі.
Коли робите крильця барбекю – маринад є найголовнішим. Саме він відрізняє цю страву від будь-якої іншої. Інгредієнти:
- 25 курячих крил;
- п’ять столових ложок соусу барбекю;
- десять столових ложок соєвого соусу;
- п’ять чайних ложок меленої паприки;
- дві ложки аджики;
- дві чайні ложки сухої аджики;
- п’ять зубчиків часнику;
- дві чайні ложки чорного меленого перцю;
- кунжут і петрушку.
Приготування:
1. Птицю потрібно помити, обсушити паперовими рушниками і перекласти в глибоку миску.
2. Вливаємо туди соєвий і барбекю соуси, всипаємо аджику і подрібнений часник. Додаємо решту спецій і ретельно перемішуємо. Залишаємо крильця маринуватися близько години.
3. За цей час розпалюємо багаття і готуємося до приготування на мангалі.
4. Викладаємо птицю на решітку і готуємо. Не забувайте постійно перевертати, щоб крила рівномірно підрум’янилися і приготувалися.
5. Далі викладаємо на тарілку і прикрашаємо кунжутом і подрібненою петрушкою.