Рецепт дня: Хрусткі пончики

Ароматні домашні пончики виходять настільки смачними, що навіть на дієті неможливо втриматися. Тісто готується дуже просто і виходить з першого разу. Готові вироби можна покрити глазур’ю або начинити джемом – усе обмежується лише вашою фантазією.

Дріжджове тісто на пампухи м’яке та підатливе, з нього дуже зручно ліпити “бублики”. Воно швидко замішується і не липне до рук. Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 20 штук.

Інгредієнти:

  • борошно – 450 г;
  • молоко – 250 г;
  • сухі дріжджі – 1 стол. л.;
  • цукор – 3 стол. л.;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін – дрібка;
  • соняшникова олія – 3 стол. л. для тіста + 400 мл для смаження;
  • цукрова пудра – 25 г.
Приготування:

1. Молоко підігрійте до кімнатної температури. Змішайте з дріжджами та цукром. Залиште в теплому місці на 10 хвилин для активації.

2. Борошно просійте через сито. Вмішайте в опару. Додайте також ванілін, сіль та олію. Замішуйте тісто, поки воно не стане щільним і не липким – на це піде приблизно 10 хвилин. Залиште на 1 годину в теплі, щоб воно піднялося в 2 рази.

3. Розімніть тісто руками і сформуйте приплюснуті пончики на дріжджах із діркою посередині.

4. Розігрійте в сковорідці 400 мл олії та обсмажте вироби у фритюрі по 2-3 хвилини. Потім викладіть на паперові рушники, щоб увібрати зайвий жир. Після охолодження посипте десерт цукровою пудрою.

Якщо готуєте пончики з начинкою, то зробіть один прокол збоку і начиніть вироби за допомогою кондитерського мішка або шприца.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *