Багато господинь “закривають” огірки на зиму зі смородиною, бо знають – така закуска точно “злетить” зі столу в першу чергу. Огіркову консервацію з листям смородини їдять і дорослі, і діти. А от із ягодами цй овоч консервувати пробували точно одиниці. Спробуйте перевірений рецепт.
Якщо закатувати огірки з чорною смородиною правильно, то вони здатні не тільки злегка змінити смак, а й колір – ягоди “віддають” овочам усі свої корисні властивості.
Інгредієнти на півлітрову банку:
- 6 огірків;
- жменя чорної смородини;
- 0.5 ст.л оцту 9%;
- 1 ч.л солі;
- 0.5 ч.л цукру;
- 2 зубчики часнику;
- 2 листки хрону;
- 2 парасольки кропу;
- 2 гвоздички;
- 1 горошок духмяного перцю.
- 200 мл води.
1. Банки вимити, простерилізувати, викласти на дно кріп, часник, нарізаний часточками. Укласти вимиті огірки, залишивши місце для ягід (можна попередньо овочі замочити на 3-4 години в холодній воді, щоб вони були хрусткими).
2. Всипати до верху банки ягоди, залити окропом, накрити бляшаною кришкою і залишити на 10-15 хвилин.
3. Потім злити рідину в каструлю, додати гвоздику, перець, сіль і цукор. Довести до кипіння, прокип’ятити 5 хвилин, потім вимкнути вогонь і влити оцет.
ВАЖЛИВО: якщо додати оцет під час кипіння води, то отримаєте пишну піну – вона вам не потрібна.
4. Отриманим маринадом необхідно швидко залити огірки, закатати їх кришками та прибрати на зберігання.