Рецепт дня: Ніжний форшмак з оселедця

Любителі оселедця обов’язково повинні приготувати форшмак – рецепт такий простий, що під силу навіть дитині. Це намазка із солоного оселедця, яку подають із хлібом. Страва популярна в єврейській та одеській кухнях. Єдиного правильного варіанту не існує – кожен готує по-своєму, тому не бійтеся експериментувати.

Ми пропонуємо варіант, схожий на класичний, але з додаванням таємного продукту – вершків. Звучить незвично, але це дуже смачно – спробуйте самі.

Вам знадобляться:

  • оселедець – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • вершки 33% – 100 мл;
  • лимон – половина;
  • соняшникова олія – 1 стол. л.;
  • сіль, перець, зелень.
Приготування:

1. Яйце відварити й остудити, з риби дістати філе й нарізати. Почистити яблуко. Усі продукти, крім вершків, перебити за допомогою блендера або м’ясорубки. Довести до смаку за допомогою спецій.

2. Холодні, прямо з холодильника вершки збивати 5-7 хвилин до кремоподібної консистенції. Акуратно вмішати в страву. Залишити в холодильнику на 1-2 години.

Після цього форшмак з оселедця готовий – намазуйте на бутерброди або подавайте з картоплею.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *