Любителі оселедця обов’язково повинні приготувати форшмак – рецепт такий простий, що під силу навіть дитині. Це намазка із солоного оселедця, яку подають із хлібом. Страва популярна в єврейській та одеській кухнях. Єдиного правильного варіанту не існує – кожен готує по-своєму, тому не бійтеся експериментувати.
Ми пропонуємо варіант, схожий на класичний, але з додаванням таємного продукту – вершків. Звучить незвично, але це дуже смачно – спробуйте самі.
Вам знадобляться:
- оселедець – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- яблуко – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- вершки 33% – 100 мл;
- лимон – половина;
- соняшникова олія – 1 стол. л.;
- сіль, перець, зелень.
1. Яйце відварити й остудити, з риби дістати філе й нарізати. Почистити яблуко. Усі продукти, крім вершків, перебити за допомогою блендера або м’ясорубки. Довести до смаку за допомогою спецій.
2. Холодні, прямо з холодильника вершки збивати 5-7 хвилин до кремоподібної консистенції. Акуратно вмішати в страву. Залишити в холодильнику на 1-2 години.
Після цього форшмак з оселедця готовий – намазуйте на бутерброди або подавайте з картоплею.