Квас домашній – це особлива насолода у літній період. Комусь це може здатись складним процесом, однак з перевіреними рецептами можна без проблем зробити квас в домашніх умовах.
Один із варіантів приготування цього освіжаючого напою – із цикорію. Цей напій може стати ледь не замінником холодної кави влітку.
Для приготування беремо:
- три літри води;
- 200 грамів цукру;
- столову ложку цикорію;
- 0,5 чайної ложки лимонної кислоти;
- чайну ложку сухих дріжджів.
Приготування:
1. У каструлю вливаємо воду, додаємо лимонну кислоту, цукор, цикорій та перемішуємо. Далі доводимо все до кипіння и одразу ж знімаємо з вогню. Рідина має охолонути до кімнатної температури.
2. Далі додаємо дріжджі, перемішуємо, накриваємо кришкою чи марлею і залишаємо на шість годин. Після цього має з’явитись пінка, що засвідчить активацію дріжджів.
3. Проціджуємо, розливаємо по пляшках і залишаємо у холодильнику кілька днів.
Загалом можна готувати квас з цикорію на 5 літрів чи навіть більше – бажаний обсяг вираховується з базової пропорції.