Рецепт дня: Квас з цикорію

Квас домашній – це особлива насолода у літній період. Комусь це може здатись складним процесом, однак з перевіреними рецептами можна без проблем зробити квас в домашніх умовах.

Один із варіантів приготування цього освіжаючого напою – із цикорію. Цей напій може стати ледь не замінником холодної кави влітку.

Для приготування беремо:

  • три літри води;
  • 200 грамів цукру;
  • столову ложку цикорію;
  • 0,5 чайної ложки лимонної кислоти;
  • чайну ложку сухих дріжджів.

Приготування:

1. У каструлю вливаємо воду, додаємо лимонну кислоту, цукор, цикорій та перемішуємо. Далі доводимо все до кипіння и одразу ж знімаємо з вогню. Рідина має охолонути до кімнатної температури.

2. Далі додаємо дріжджі, перемішуємо, накриваємо кришкою чи марлею і залишаємо на шість годин. Після цього має з’явитись пінка, що засвідчить активацію дріжджів.

3. Проціджуємо, розливаємо по пляшках і залишаємо у холодильнику кілька днів.

Загалом можна готувати квас з цикорію на 5 літрів чи навіть більше – бажаний обсяг вираховується з базової пропорції.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *