Рецепт дня: Смачні кабачки на зиму

Мариновані кабачки на зиму – справжня знахідка для господині. У сезон ці овочі коштують дешево, їх можна закрити і всю зиму насолоджуватися різними салатами.

Якщо не хочеться стерилізувати, то чудово підійде цей рецепт.

Інгредієнти:

  • півтора-два кілограми кабачків;
  • 30 грамів кропу;
  • 30 грамів петрушки;
  • дві-три гвоздики;
  • два-три зубчики часнику;
  • п’ять-шість запашних перців;
  • літр води;
  • столову ложку солі;
  • дві столові ложки цукру;
  • чайну ложку оцту.

Приготування:

1. Кабачки ріжемо на невеликі кільця по 2 сантиметри, а зубчики часнику – навпіл. У стерилізовані банки кладемо часник, зелень, кабачки і ділимо між ними гвоздику та перець.

2. Воду доводимо до кипіння і заливаємо. Накриваємо кришками і залишаємо хвилин на 10.

3. Тепер готуємо розсіл. У каструлю наливаємо вказану кількість води, всипаємо сіль, цукор і перемішуємо. Доводимо до кипіння. З кабачків зливаємо першу воду (вона більше не потрібна) і заливаємо їх розсолом.

4. Щоб приготувати кабачки на зиму без стерилізації, на 1 літрову банку беремо одну чайну ложку оцтової есенції. Закатуємо, перевертаємо і кілька разів збовтуємо. Це потрібно, щоб укус не осів, а змішався з вмістом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *