Фрукти та овочі завжди смачніші в сезон, а деякі продукти і зовсім можна готувати в певний час. Наприклад, молоду картоплю готують пізньою весною або влітку, коли викопують новий урожай коренеплодів.
Кожній господині варто знати, як смачно приготувати молоду картоплю. Сьогодні розглянемо, як її посмажити. Зазвичай її не беруть для смаження, оскільки молода картопля досить водяниста. Однак за правильного рецепта може вийти прекрасний обід або вечеря для всієї родини.
Інгредієнти:
- кілограм молодої картоплі;
- олія (рослинну) для смаження;
- 10 зубчиків часнику;
- кріп;
- сіль.
Приготування:
1. Бульби варто підбирати дрібні, не більші за волоський горіх. Добре промиваємо від бруду та пилу. Перекладаємо в пакет, всипаємо трохи крупної солі та “скрабуємо” коренеплоди. Так вийде прибрати шкірку, яка нещільно прилягає і може потім пригоріти.
2. Картоплю знову промиваємо й обсушуємо серветками або паперовими рушниками. Наливаємо олії приблизно на один сантиметр. Картоплю викладаємо в один шар і готуємо на максимальному вогні близько п’яти хвилин. Не забуваємо перевертати бульби.
3. На цьому етапі робимо мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 15 або 20.
4. У цей час дрібно нарізаємо зелень і часник. Готову картоплю приправляємо, додаємо туди часник, вимикаємо плиту й залишаємо під кришкою ще кілька хвилин. Так вона просочиться пікантним смаком і ароматом.
Перекладаємо картоплю в тарілку, посипаємо зеленню та подаємо. Це прекрасний спосіб, як смажити молоду картоплю.