Рецепт дня: Пісний медовик

Хоча Яблучний Спас вже пройшов, господині продовжують готувати страви з яблук та інших сезонних фруктів, а також різні пісні страви, адже свято припадає на Успенський піст. Розповідаємо, яку пісну випічку можна приготувати до чаю.

Пісний мдовий пиріг мало схожий на класичний “Медовик” – скоріше, кекс. Готується він на карамельній основі, з сухофруктами та горіхами.

Вам знадобляться:

  • 1/4 склянки родзинок;
  • 1/2 склянки чорносливу;
  • 1/4 склянки волоських горіхів;
  • 3 ст. л. з гіркою цукру (всього – 80 г);
  • 1 склянка (250 мл) теплої води;
  • 1-2 яблука;
  • 3 ст. л. меду;
  • 1/2 склянки олії;
  • пакетик (10 г) ванільного цукру;
  • 2 склянки (об’ємом 200 г) + 2 ст. л. з гіркою борошна (всього – 300 г);
  • 2 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі.
Приготування:

1. Родзинки і чорнослив промити, залити гарячою водою на 20 хвилин. Горіхи подрібнити, змішати із сухофруктами й обваляти в невеликій кількості борошна.

2. Приготувати карамельну воду: всипати на сковорідку цукор, розтопити до стану карамелі, влити теплу воду (дуже акуратно), дати закипіти, щоб карамель розчинилася у воді, і перелити в миску. Яблука нарізати кубиками.

3. Увімкнути духовку на 180°С. Форму змастити олією, присипати борошном (або викласти пергаментом).

4. Змішати олію, мед, ванільний цукор і карамельну воду. Додати борошно і розпушувач, сіль, всипати сухофрукти і додати яблука. Усе перемішати. Тісто викласти у форму і випікати близько 45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *