Рецепт дня: “Одеське” соте з баклажанів

Наприкінці літа кулінари готують поживне соте з баклажанів. Вітамінна закуска чудово підходить до м’яса, гарнірів, риби, а також може бути самостійною стравою.

Поживне соте найкраще готувати саме зараз, поки триває сезон свіжих овочів. Взимку ви будете дякувати собі за таку прекрасну консервацію.

Авторську варіацію закуски запропонувала одеситка Олена. У цьому рецепті страва виходить в міру пряною, а овочі не розпадаються на кашу.

Ось що вам знадобиться:

  • два баклажани;
  • одна морква;
  • два болгарські перці;
  • дві великі або три маленькі цибулини;
  • п’ять помідорів;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • пучок зелені;
  • три столові ложки соняшникової олії;
  • три столові ложки томатної пасти;
  • половина столової ложки цукру;
  • чайна ложка меленої паприки;
  • сто грам води;
  • щіпка чорного перцю;
  • щіпка солі.

Приготування:

1. Синенькі крупно нарубайте – під час смаження вони зменшаться в об’ємі. Посипте сіллю та відкладіть убік.

2. Моркву наріжте чвертьколом, цибулю і томати – великими кубиками. Перці (можна брати різних кольорів для яскравості) подрібніть великими квадратами. Часник розчавіть пресом. Подрібніть ножем зелень.

3. У глибокій сковорідці з олією спочатку обсмажте цибулю до рум’яності. Додайте моркву і знову готуйте до м’якості. Потім відправте до засмажки баклажани й тушкуйте 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріли.

4. Наступними викладіть перці та смажте ще 3 хвилини. Останніми йдуть помідори. Зменшіть вогонь до мінімального, всипте томатну пасту, всі приправи, розбавте водою. Тушкуйте соте з баклажанів на сковороді 10-15 хвилин під кришкою.

5. Коли страва майже готова, докладіть часник і зелень. Поверніть кришку й тушкуйте ще кілька хвилин. Готову закуску залиште застигати до комфортної температури в сковороді.

6. Якщо хочете закрити соте з баклажанів на зиму, то розкладіть гарячу страву по стерилізованих банках і закрутіть прокип’яченими кришками. Переверніть дном догори, накрийте товстою ковдрою, поки консервація повністю не охолоне.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *