Кабачки в клярі на сковорідці – це дуже популярна літня страва, яку готують ледь не в кожному домі в сезон овочів. При цьому різні господині готують її по-своєму.
Цей рецепт ідеально підійде для любителів сиру.
Для приготування смачної закуски беремо:
- 300 грамів молодих кабачків;
- 50 грамів твердого сиру;
- два яйця;
- 100 грамів сметани;
- 110-120 грамів борошна;
- 50 мілілітрів олії (рослинної);
- сіль.
Приготування:
1. Кабачки нарізаємо тонко – до 0,5 сантиметра. Посипаємо їх сіллю і даємо стекти зайвій волозі.
2. У мисці збиваємо яйця із сіллю. Потім вмішуємо туди сметану і приблизно половину борошна (60-70 грамів). Додаємо натертий сир і перемішуємо.
3. Решту борошна пересипаємо в тарілку. Слайси кабачка обвалюємо в борошні, а потім вмочуємо в кляр. Обсмажуємо на олії до золотистості.
На готові кабачки в клярі можна за бажанням видавити трохи часнику через прес.