Рецепт дня: Кабачки в клярі з сиром

Кабачки в клярі на сковорідці – це дуже популярна літня страва, яку готують ледь не в кожному домі в сезон овочів. При цьому різні господині готують її по-своєму.

Цей рецепт ідеально підійде для любителів сиру.

Для приготування смачної закуски беремо:

  • 300 грамів молодих кабачків;
  • 50 грамів твердого сиру;
  • два яйця;
  • 100 грамів сметани;
  • 110-120 грамів борошна;
  • 50 мілілітрів олії (рослинної);
  • сіль.
Приготування:

1. Кабачки нарізаємо тонко – до 0,5 сантиметра. Посипаємо їх сіллю і даємо стекти зайвій волозі.

2. У мисці збиваємо яйця із сіллю. Потім вмішуємо туди сметану і приблизно половину борошна (60-70 грамів). Додаємо натертий сир і перемішуємо.

3. Решту борошна пересипаємо в тарілку. Слайси кабачка обвалюємо в борошні, а потім вмочуємо в кляр. Обсмажуємо на олії до золотистості.

На готові кабачки в клярі можна за бажанням видавити трохи часнику через прес.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *