Свіжі печериці можуть перетворитися з пружних на слизькі та темні. Їхній короткий термін придатності стає проблемою, особливо якщо ви намагаєтеся зменшити кількість харчових відходів.
Як продовжити їхнє життя до тижня, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Головна помилка, якої припускаються майже всі
За словами експерта з грибівництва Елліота Вебба, гриби дуже ніжні через високий вміст води, тому правильне зберігання є ключовим.
“Одна з найпоширеніших помилок, яку роблять люди, – це залишати гриби в пластиковій упаковці з магазину. Вона затримує вологу і значно прискорює псування”, – пояснює він.
Простий секрет зберігання грибів
Щоб гриби залишалися свіжими набагато довше, експерт радить один спосіб.
Перекладіть їх у паперовий пакет, на дно якого покладено паперовий рушник.
Цей простий метод забезпечує кращу циркуляцію повітря та поглинає зайву вологу. Так цілі гриби можуть зберігатися в холодильнику до семи днів, тоді як нарізані – лише один-два дні.
Ще кілька корисних порад
Не мийте гриби перед зберіганням
Волога – їхній головний ворог, тому мийте їх безпосередньо перед приготуванням.
Не викидайте гриби, що потемніли
Навіть якщо гриби почали втрачати пружність, їх усе ще можна використовувати в приготуванні страв: додавайте їх у супи, різотто чи рагу.
Для справжніх поціновувачів
Якщо ви обожнюєте гриби, найкращий спосіб отримати максимальну свіжість – вирощувати їх удома за допомогою спеціальних наборів. Так вони потрапляють з грядки одразу на вашу тарілку, маючи неперевершений смак та якість.