Ось як треба зберігати гриби, щоб вони залишалися свіжими цілий тиждень

Свіжі печериці можуть перетворитися з пружних на слизькі та темні. Їхній короткий термін придатності стає проблемою, особливо якщо ви намагаєтеся зменшити кількість харчових відходів.

Як продовжити їхнє життя до тижня, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.

Головна помилка, якої припускаються майже всі

За словами експерта з грибівництва Елліота Вебба, гриби дуже ніжні через високий вміст води, тому правильне зберігання є ключовим.

“Одна з найпоширеніших помилок, яку роблять люди, – це залишати гриби в пластиковій упаковці з магазину. Вона затримує вологу і значно прискорює псування”, – пояснює він.

Простий секрет зберігання грибів

Щоб гриби залишалися свіжими набагато довше, експерт радить один спосіб.

Перекладіть їх у паперовий пакет, на дно якого покладено паперовий рушник.

Цей простий метод забезпечує кращу циркуляцію повітря та поглинає зайву вологу. Так цілі гриби можуть зберігатися в холодильнику до семи днів, тоді як нарізані – лише один-два дні.

Ще кілька корисних порад

Не мийте гриби перед зберіганням

Волога – їхній головний ворог, тому мийте їх безпосередньо перед приготуванням.

Не викидайте гриби, що потемніли

Навіть якщо гриби почали втрачати пружність, їх усе ще можна використовувати в приготуванні страв: додавайте їх у супи, різотто чи рагу.

Для справжніх поціновувачів

Якщо ви обожнюєте гриби, найкращий спосіб отримати максимальну свіжість – вирощувати їх удома за допомогою спеціальних наборів. Так вони потрапляють з грядки одразу на вашу тарілку, маючи неперевершений смак та якість.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *