Рецепт дня: Ніжне сало по-українськи

Як смачно засолити сало в банці? Дуже часто для цього використовують розсіл, але є спосіб набагато простіший і швидший – сухий. Так солили сало ще наші бабусі й прабабусі і, треба сказати, знали в цьому толк: український національний продукт виходить ніжним, ароматним і таким, що тане в роті. Розповідаємо, як готувати.

Сухий спосіб засолювання передбачає мінімум інгредієнтів.

На 1 кг сала потрібно взяти:

  • 250 г крупної солі;
  • 1 ст. л. чорного меленого перцю;
  • 1 голівку часнику.

Приготування:

1. Сало розрізати на кілька частин (вони мають поміститися в банку). У кожній зробити надрізи – у них вставити очищені шматочки часнику. Потім усі шматки сала натерти сумішшю солі та перцю.

2. Дно банки присипати сіллю, скласти шматочки сала в банку, присипати зверху рештою спецій і закрити кришкою.

3. Банку з салом слід залишити за кімнатної температури на добу, а потім поставити в холодильник – на 3-7 днів. Потім сало можна перекласти в морозилку.

Засолене таким способом сало виходить солоним у міру і дуже ароматним.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *