Рецепт дня: Борщова заправка з перцем

У розпал сезону овочів радимо вам приготувати домашню заготовку для українського борщу. Для зайнятих кулінарів це справжній порятунок. Використовується дуже просто: приготуйте бульйон і відваріть картоплю до готовності, а потім всипте консервацію і капусту, проваріть кілька хвилин і борщ готовий.

Цей рецепт найкраще випробувати влітку або восени, коли у вільному доступі свіжі овочі. Тоді взимку ви обов’язково подякуєте собі за роботу, адже в холоди такої ароматної страви не зварити.

Ця заготівля сподобається тим, хто не любить буряк. Попри його відсутність, борщ все одно вийде ароматним і насиченим червоним.

Список інгредієнтів:

  • п’ятсот грам цибулі;
  • п’ятсот грам моркви;
  • півтора кілограма помідорів;
  • чотириста грамів солодкого прецю;
  • шість ложок соняшникової олії;
  • три ложки цукру;
  • дві ложки солі;
  • чотири ложки оцту.
Приготування:

1. Усі овочі ретельно вимийте та подрібніть: цибулю та перець – кубиком, моркву – на тертку. Із томатів зробіть пюре. Перекладіть усі інгредієнти, крім оцту, в каструлю, перемішайте. На невеликій потужності під кришкою тушкуйте 50 хвилин.

2. За дві хвилини до закінчення варіння додайте оцет. Поки борщова заправка на зиму без буряка гаряча, розкладіть доверху по стерильних банках.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *