Чизкейк давно став символом затишного домашнього десерту – ніжного, повітряного і водночас ситного. Його легко приготувати навіть без духовки, а різноманітність рецептів дає змогу кожному знайти свій ідеальний варіант.
Багатий, кремовий і з насиченим ароматом ванілі цей класичний чизкейк – рецепт перевірений і безвідмовний. Щоб він вийшов ідеально гладким, без тріщин і грудочок, обов’язково заздалегідь дістаньте всі інгредієнти і дайте їм нагрітися до кімнатної температури.
Інгредієнти:
- 250 г солодкого печива, подрібненого;
 - 120 г вершкового масла, розтопленого;
 - 750 г вершкового сиру*, розм’якшеного;
 - 100 г цукрової пудри;
 - 45 г ванільного цукру;
 - 3 яйця;
 - чорниця (або інші ягоди) для прикраси.
 
*У класичному рецепті використовують сир маскарпоне, але його іноді замінюють сиром “Філадельфія”.
1. Змастити роз’ємну круглу форму для торта діаметром 20 см маслом і застелити дно пергаментом. Зовні обернути форму подвійним шаром фольги, щільно закриваючи дно і частково боки.
2. Подрібнене печиво змішати з розтопленим маслом і розподілити масу на дно форми, злегка утрамбувавши. Поставити форму з основою в холодильник, поки будете готувати начинку.
3. Розігріти духовку до 150°C. У мисці збити вершковий сир на низькій швидкості міксера до гладкої консистенції. Додати цукрову пудру і ванільний цукор, перемішати до однорідності. По одному вбити яйця, щоразу ретельно перемішуючи масу. Перелити готову начинку на охолоджену основу.
4. Форму поставити в деко (глибоке), налити окріп до середини форми.
5. Випікати 1 годину, потім вимкнути духовку і залишити чізкейк всередині ще на 30 хвилин. Після повністю остудити у формі, а потім прибрати в холодильник мінімум на 3 години.
Перед подачею можна прикрасити ягодами, посипати цукровою пудрою.