Кабачки – це дуже недорогий і смачний сезонний продукт, який варто заготовити на холодну пору року. У маринованому вигляді вони особливо смачні.
Розповідаємо, як приготувати кабачки на зиму. Це прекрасна закуска, яка здивує багатьох гостей.
- 1,7 кілограма кабачків;
- два зубчики часнику;
- 15 грамів кропу;
- два листки вишні;
- два листки хрону;
- 15 грамів петрушки;
- два лаврові листки;
- п’ять перців горошком;
- два запашні перці;
- літр води;
- 25 грамів цукру;
- 15 грамів солі;
- 15 мілілітрів оцту.
1. Воду доводимо до кипіння. У цей час у стерилізовані банки розкладаємо зелень, прянощі, листя та нарізаний часник.
2. Кабачки миємо, нарізаємо на кружечки. Затрамбовуємо їх у банки, заливаємо окропом.
3. Накриваємо простерилізованими кришками і залишаємо на 10 хвилин. У цей час кип’ятимо ще одну порцію води.
4. Зливаємо рідину з кабачків і заливаємо їх знову окропом. Знову залишаємо хвилин на десять. Цього разу зливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння.
5. У банки потрібно додати сіль, цукор і оцет. Заливаємо закипілою водою і закатуємо. Збовтуємо банки, щоб сіль із цукром розчинилися. Їх потрібно залишити догори дном до охолодження.