Рецепт дня: Фінський салат із буряка

Салати з буряка давно набули заслуженої популярності. Багато з них вже приїлися, а тому варто спробувати якісь нові рецепти.

Зараз самий розпал сезону буряка, коли він максимально смачний і корисний. Ми підібрали цікавий та незвичайний рецепт, який здивуює ваших близьких.

Фіни заправляють такий салат буряковим соком з оцтом. Ми взяли варіант, який ближчий до нашої кухні.

Інгредієнти:

  • два середні буряки;
  • чотири невеликі картоплини;
  • одне яблуко (кисле);
  • одну цибулю;
  • три-чотири мариновані огірки;
  • столову ложку огіркового розсолу;
  • столову ложку рослинної олії;
  • чайну ложку кунжуту.

Приготування:

1. Буряк відварюємо, очищаємо та нарізаємо середніми шматочками. Відварюємо та нарізаємо кубиками картоплю.

2. Цибулю очищаємо та дрібно нарізаємо. Заливаємо її розсолом і прибираємо в сторону. Яблуко потрібно вимити, очистити від шкірки та нарізати кубиками.

3. Складаємо всі інгредієнти в піалу або салатницю, заправляємо олією і посипаємо кунжутом. Для кращого результату можна залишити салат настоюватися близько 30 хвилин.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *