Лаваш – це універсальний продукт, з якого можна приготувати багато солодких і солоних страв. М’який і тонкий лист тіста добре поєднується з будь-якими начинками, що робить його незамінним інгредієнтом для швидких закусок.
Такі страви дуже виручають, адже їх можна зробити за лічені хвилини, а результат перевершить усі очікування.
Ми підібрали рецепт приготування люля кебабу у лаваші, який приготувати не складно і досить швидко.
Це дуже смачна, ароматна страва, яка варта витрачених зусиль.
Інгредієнти:
- 500 грамів свинини;
- три цибулини;
- один-два зубчики часнику;
- пучок зелені на вибір;
- одне яйце:
- столову ложку рослинної олії;
- два-три тонких лаваша;
- три-чотири столові ложки винного оцту;
- 0,5 чайної ложки цукру;
- спеції за смаком.
1. Дві цибулі нарізаємо дуже тонкими півкільцями. Розділяємо їх, поміщаємо в піалу, посипаємо цукром і поливаємо оцтом. Залишаємо маринуватися.
2. Зі свинини робимо фарш. Цибулину, часник і кілька гілочок зелені, що залишилися, перебиваємо в блендері та додаємо в м’ясо разом зі спеціями. Маса має бути ароматною та пряною.
3. Фарш добре перемішуємо. Якщо буде занадто щільним, можна влити дві-три столові ложки холодної води.
4. В ідеалі фаршу потрібно трохи настоятися, але можна пропустити цей крок. Формуємо кебаби довжиною близько 10 сантиметрів і діаметром близько трьох. Ліпити простіше змочуючи руки холодною водою.
5. На будь-якому грилі або сковороді з ребристим дном обсмажуємо кебаби з усіх боків до готовності.
6. У цей час нарізаємо зелень і промиваємо мариновану цибулю від надлишків оцту. Віджимаємо її, злегка підсолюємо і змішуємо із зеленню.
7. Тепер готуємо сам кебаб у лаваші. Листи треба розрізати на частини, розміром у дві долоні. На лаваші викладаємо по столовій ложці цибулі із зеленню, кебаб і загортаємо.
Подавати можна одразу або залишивши полежати, щоб лаваш просочився соковитим соком і ароматом м’яса.