Жінки, які звикли готувати вдома солодке, знають, що чізкейк можна зробити по-різному – не лише в духовці, а навіть і на водяній бані, класичний чи ягідний. Дізнайтеся, як приготувати чізкейк без випічки за рецептом шеф-кухаря.
Видання Kirbie Cravings ділиться унікальним способом і розповідає, як приготувати чізкейк із сиром так, щоб він був м’яким і повітряним. Авторка безлічі кулінарних книг Дженніфер Лі вважає, що достатньо всього трьох продуктів, щоб вийшов вишуканий і смачний десерт.
Інгредієнти:
- 170 грамів сиру сиру 5% або 9%;
- чотири яйця;
- білий шоколад.
Приготування:
1. Чізкейк із сиру без випічки, за словами авторки рецепта, можна приготувати одразу і довго зберігати – за деякий час він однаково залишиться таким же смачним. Спочатку потрібно з’єднати сир і яєчні жовтки в одній ємності та збити міксером до однорідної консистенції.
2. Потім розтопити білий шоколад і вмішати в сирну масу.
3. Паралельно приготувати суху глибоку ємність, у ній збити міксером до стійких піків яєчні білки, також акуратно вмішати в тісто.
4. Приготувати водяну баню, на неї поставити форму для випічки та вилити отриману суміш. Готувати таким чином чізкейк сирний 45 хвилин, а потім прибрати в холодну духовку, не вмикаючи її, ще на 45 хвилин. Після цього відразу прибрати в холодильник, щоб десерт застиг.
Дженніфер Лі попереджає, що водяна баня не має бути надто глибокою, інакше чізкейк вийде щільним. Також не варто перетримувати десерт у духовці, бо якщо збільшити час, десерт може “осісти”. Проте кулінар запевняє, що такий пиріг може зберігатися в холодильнику кілька днів і не втратити в смаку. Перед подачею його можна посипати тертим шоколадом або цукровою пудрою.